Hamburger

“Hamburger”, reč koja označavi omiljeni mesni pivski dodatak vodi poreklo od grada Hamburga i on se
prvobitno zvao „Hamburger steak“, ili odrezak na hamburški način.

Ključna stvar za dobre hamburgere jeste da se po pravilu uzima najbolje meso od junećeg buta i vrata, a
potom se, sveže samleveno, peče da bude „medium“ ili „medium rare“ kako bi hamburger ostao dovoljno
sočan i sačuvao svoje najbolje arome. Dodaci, svežina peciva, a ne samo meso, diktiraju kvalitet dobrog
hamburgera koji je vremenom počeo da gubi ono “ham” iz naziva i zove se jednostavno – burger.

“Kod Brke” mnogo pažnje posvećujemo pivu koje služimo i zato su burgeri nezaobilazni u toj priči.
Pabovska kombinacija piva i burgera raduje mnoge uživaoce dobrog zalogaja i prepoznali su Brku kao
mesto gde im je zagarantovana dobra ponuda ovog veselog para.

Kako izgleda jedan dobar Brkin burger?

Ponosni smo na naš beef burger i njegov sastav se dopao mnogima. Ovako izgleda:čista mlevena
junetina, namaz na bazi senfa i meda, dresing salata od šargarepe, pohovana mocarela, slatko od ljutih
paprika, miks zelenih salata, paradajz & baby corn na vrhu za savršeni balans.

Prijatno!